17 Jun

House in Kujyukuri / Office of Kimihiko Okada

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/47827/house-in-kujyukuri-office-of-kimihiko-okada Clipboard Area:  261 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/47827/house-in-kujyukuri-office-of-kimihiko-okada Clipboard Japan Houses Save this picture!© Toshiyuki Yano+ 19 Share Photographs 2009 House in Kujyukuri / Office of Kimihiko OkadaSave this projectSaveHouse in Kujyukuri / Office of Kimihiko Okada CopyHouses•Japan Architects: Office of Kimihiko Okada Area Area of this architecture project Projects CopyAbout this officeOffice of Kimihiko OkadaOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWoodHousesJapanPublished on January 31, 2010Cite: “House in Kujyukuri / Office of Kimihiko Okada” 31 Jan 2010. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Talis SVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Solid ColorPartitionsSkyfoldRetractable Walls – Stepped & Sloped SpacesDining tablesZeitraumWood Table – TautBathroom AccessoriesBradley Corporation USARoll Towel Dispenser – Electronic TouchlessWoodLunawoodThermowood FacadesAluminium CompositesSculptformClick-on Battens in Victoria GardensMetal PanelsLongboard®Metal Ceilings – DauntlessWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsPerforated Facade PanelFiber Cements / CementsDuctal®Rainscreen Cladding Panels for Lightweight Facades in Apartment BlockBricksAcme BrickModular Size BrickMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?House in Kujyukuri是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream House in Kujyukuri / Office of Kimihiko Okada “COPY” Year:  “COPY” ArchDaily Photographs:  Toshiyuki YanoText description provided by the architects. A residence for an individual who retired from work to spend rest of his life enjoying his hobby. The house was requested to be built simple and with low construction fee, therefore, I decided to minimize the operations and materials to achieve the maximum effect. It is built on the peaceful village of the gently-sloping ground with a few residences and wood. The wall of the house starts as a site boundary. It draws a continuous spiral and ends as the partition of a central single room, gradually changing its height. Save this picture!floor planRecommended ProductsDoorsSaliceSliding Door System – Slider S20DoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ArcDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesDoorsLibartVertical Retracting Doors – Panora ViewThe spaces with different functions such as a field, a parking lot and a work place, the living room, and the bedroom are placed in spiral continuously and yet gently divided by the wall. The different experience created by the distance of each rooms and the wall enclosed by many-fold, give depth to the space and produce the rank of privacy. Though it is a small residence of about 65 square meters of total floor area, it is aimed to create an image of endlessly continuing space and depth, and also, to give the sense of security and gentle changes in environment, by being enclosed by several folds.Save this picture!© Toshiyuki YanoProject gallerySee allShow lessConcrete Geometries Spatial Form in Social and Aesthetic ProcessesArticlesMuseum of Polish History proposal / kOnykArticles Sharelast_img read more