17 Jun

12.20 House / Alex Nogueira

first_img “COPY” 12.20 House / Alex Nogueira CopyAbout this officeAlex NogueiraOfficeFollowProductsSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesCampo GrandeBrazilPublished on January 27, 2014Cite: “12.20 House / Alex Nogueira” [Casa 12.20 / Alex Nogueira] 27 Jan 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucetshansgroheKitchen MixersVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Fine WoodPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesCultural / SportsPENT FitnessFitness Equipment – BANKA™ Weight BenchSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – B-ClassConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMMetal PanelsTrimoQbiss One in OfficesBricksFeldhaus KlinkerFacing Bricks – Waterstruck VascuWood Boards / HPL PanelsInvestwoodViroc Nature for FurnitureCurtain WallsMetawellFacades – Aluminum Curtain WallsHeatingFocusFireplaces – PaxfocusPatios / TerracesGlas MarteGlass Pavilion – GM Pavillon360More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Brazil Houses Architects: Alex Nogueira Year Completion year of this architecture project Projects ArchDaily “COPY” CopyHouses•Campo Grande, Brazilcenter_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/470145/12-20-house-alex-nogueira Clipboard Save this picture!© André Barbosa+ 24 Share Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/470145/12-20-house-alex-nogueira Clipboard Photographs:  André BarbosaLandscape:Alex Nogueira e Gisele Nogueira YallouzStructural Engineering:José Francisco de LimaComplementary Projects:Paulo Moreira SilveiraSite Area:720 m²Project Team:Anderson Katsushi Watabe, Eliseu Cordeiro Nicolini JuniorCity:Campo GrandeCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© André BarbosaText description provided by the architects. The search for simplicity, bowing to the canons of the past , the clear intention of using architecture as a path of territory and form of expression of “difference”… These are some of the requirements that guided the program under (intentionally or not) , much as metallic structure is common for many years, are easily countable copies directed to peripheral housing present in this town (Campo Grande/MS, even next a million people, values the “conventionality”), the geometric and strongly orthogonal character, partly, perhaps, of a controlling nature, fruit of modernism (however this is not a feature of the most admirable) or personality (for more than that is not a characteristic of the most admirable).Save this picture!© André BarbosaThe highest bidder soil binds the plot more generously on the bottom, where a glass door which accounts for almost the entire rear facade, gives access to the deck, and continuous view of the garden, the place where heaven and a yellow sculpture made with the leftovers of the metal structure (profiles ” I” Gerdau) dominate micro landscape (the particular universe). This large aperture for background contrasts sharply with the hermetic and closed front, both for privacy and solar protection, where a cloth horizontal metal of brises addresses these and other issues.Save this picture!© André BarbosaThe structure is apparent and mixed, both concrete and metal profiles are part of the aesthetic proposal, both for its inherent visual appearance and explained either by the vain and balances achieved, a game that tries to be subtle and objective.Save this picture!© André BarbosaIntegrator with a strong desire to plant boils down modulated in a large environment that splits into three basic needs: live, feed and rest, as usually happens, the furniture play a key role in setting and “fragmentation” of these spaces. The bathroom is the only room isolated, and even hydraulic wall dividing the kitchen, their access is returned to the room. 45 square meters reflect a proposed small private ambitions, few lines, few materials, environments, and a little bit of personality.Save this picture!Corte ABProject gallerySee allShow lessCenter for High Yield – Rowing Pocinho / Alvaro Fernandes AndradeSelected ProjectsNBBJ Designs Towering Shenzhen Campus for Internet GiantUnbuilt Project Share 2013 12.20 House / Alex NogueiraSave this projectSave12.20 House / Alex Nogueira Photographslast_img read more