17 Jun

Hilltop House / Openbox Architects

first_img Projects ArchDaily “COPY” Photographs Photographs:  Pruk DejkhamheangText description provided by the architects. Located on the edge of Thailand’s largest national park, Kaoyai National Park, the design for the Hilltop House revolved around the rocky and forested landscape. Hilltop House is a small house in a big plot of land; the total site area is approximately 8,000 sqm. The first requirement from the client was simply to design a 350 sqm house, and find the best spot for it. The remote end of the land was adjacent to Kaoyai Nation Park, and is home to a pile of 40 years old abandoned chunks of rocks, and couple of magnificent full-grown Ficus tree.Save this picture!© Pruk DejkhamheangRecommended ProductsDoorsVEKADoors – VEKAMOTION 82DoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedThe client’s following brief was to design a single bedroom house with necessary supporting facilities. It was a simple brief with a tremendous opportunity to explore various aspects of relationships and connections, between a room and another room, out-door to in-door space, from man-made elements and natural elements.Save this picture!© Pruk DejkhamheangWith a humble approach to nature, it was very important to have as much information about site as possible. The very detailed measurements of the site, and its every element, every stone and every tree were carefully recorded. The existing elements were included in from initial design concept, and became part of the architecture at the end.Save this picture!sketchThe overall structural concept was based on very few columns and footings, elevating the house above the pile of stones, leaving most of the stones and existing contours untouched. Base materials were raw concrete surface and cement screed to express the raw “nature” of construction materials, and helped to avoid problems with paint against the high humidity of tropical rain forest surrounding.Save this picture!sectionsExisting stone was carefully measured and used as entrance pathway, some concrete steps were added to compete a functional walking path. A lot of measurement work, sketches, and adjustments had to be done on site throughout the construction period. All the hard work and great effort from the design team resulted in the completed architecture, that looked as if it had been planted, and growing there as part of the surrounding rocks and trees.Save this picture!© Pruk DejkhamheangProject gallerySee allShow lessLittle Tokyo Design Week: Future CityArticlesHelp us with our Architecture City Guide: LondonArticles Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/146545/hilltop-house-openbox-company Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/146545/hilltop-house-openbox-company Clipboard “COPY” Architects: Openbox Architects Area Area of this architecture project Year:  2010 Area:  300 m² Year Completion year of this architecture project Thailand Hilltop House / Openbox Architects CopyHouses•Pak Chong, Thailand Hilltop House / Openbox ArchitectsSave this projectSaveHilltop House / Openbox Architects Save this picture!© Pruk Dejkhamheang+ 20 Share Houses CopyAbout this officeOpenbox ArchitectsOfficeFollowProductStone#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesPak ChongHousesThailandPublished on June 30, 2011Cite: “Hilltop House / Openbox Architects” 30 Jun 2011. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceGlass3MSafety Window Films in Associated Watch and Jewelry BuyersFaucetshansgroheKitchen Mixers – Talis MWindowsAir-LuxSliding Windows for High-Rise BuildingsSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – B-ClassGlassLAMILUXGlass Roof PR60Manuals & AdviceSikaFirestop SystemsMetal PanelsAmerican MetalcraftRainscreen – RS300Curtain WallsRabel Aluminium SystemsMinimal Curtain Wall – Rabel 35000 Slim Super ThermalWaste Containers / Recycling BinsPunto DesignLitter Bin – PapilonSound BoothsFramerySoundproof Phone Booths – Framery OneCarpetsnanimarquinaRugs – ShadeMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?Hilltop House / Openbox Company是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more