17 Jun

Pensão Agricola / atelier Rua

first_imgCopyAbout this officeatelier RuaOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRestorationRenovationTaviraPortugalPublished on November 25, 2015Cite: “Pensão Agricola / atelier Rua” 25 Nov 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BronzeBathroomsGeberitBathroom Series – ONESkylightsLAMILUXGlass Skylight F100 CircularMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassAluminium CompositesAmerican MetalcraftAluminum Panels – Decorative Fencing for BridgesPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsWater Facade PanelDoorsLinvisibileLinvisibile Concealed Sliding Door | MareaWall / Ceiling LightsiGuzziniExterior Light – WalkyWoodPlycoWood Boards – Birch LaserplyMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/777639/agricultural-house-atelier-rua Clipboard Houses Architects: atelier Rua Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/777639/agricultural-house-atelier-rua Clipboard Pensão Agricola / atelier RuaSave this projectSavePensão Agricola / atelier Rua Save this picture!© Miguel Manso+ 18 Share CopyHouses, Restoration, Renovation•Tavira, Portugal photographs:  Miguel Manso, Ana Paula CarvalhoPhotographs:  Miguel Manso, Ana Paula Carvalho, Courtesy of Atelier RuaLandscape:Maurice LevyDecoration:Pensão AgricolaCity:TaviraCountry:PortugalMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Miguel MansoRecommended ProductsFiber Cements / CementsEQUITONEFiber Cement Facade Panel NaturaEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityWoodLunawoodThermowood FacadesText description provided by the architects. Located near the city of Tavira, between the Algarve mountain range to the north and the Ria Formosa Natural Reserve to the south, the site is inserted in a rural area where the landscape is dominated by plots and constructions destined to agricultural activities.Save this picture!© Ana Paula CarvalhoThe plot, longitudinal in its shape, is divided into two different zones by a cluster of constructions (the main house and the annexes that supported the agricultural activities). The zone to the north, where one can access the plot, is marked by a welcoming alley of olive and carob trees. To the south, a more private and secluded area is dominated by a fruit tree orchard.Save this picture!© Miguel MansoSave this picture!Floor PlanSave this picture!© Ana Paula CarvalhoThe main house was renovated using traditional construction methods and technics, thus preserving its original character and ambience. The only typological changes made to this structure were the ones strictly necessary to an appropriate adaption to its new program. Here one can find the social and functional areas of the house: the reception, the kitchen, three small living and dining rooms and two bedrooms. The ceilings are covered with the same reeds that we found in the original house, painted in white. The floor is a continuous smooth screed.Save this picture!© Ana Paula CarvalhoThree new volumes connected by walls of different thicknesses and heights emerge around the main house, where the annexes once stood. These walls define resting places connected to the main house and individual patios for the new rooms. The new constructions adapt to the surrounding terrain, and to the south, a limit is defined where a water tank, a long bench and two windows on a wall open up to the orchard.Save this picture!© Miguel MansoProject gallerySee allShow lessHousing Development Rasu Namai / Paleko Arch Studija + PLAZMASelected ProjectsPorterhouse by Laris / KokaistudiosSelected Projects Sharecenter_img Pensão Agricola / atelier Rua “COPY” Portugal Projects Area:  286 m² Area:  286 m² Photographs “COPY” ArchDailylast_img read more